Жовтень — спокійний, двіжовий, розумний. Події Києва

Оксана Городівська
Оксана Городівська
26 Вересня, 2018

Таке зазвичай роблять мобільні оператори або касирки в супермаркетах, але зараз зробимо і ми — пропонуємо вам пакет. Вірніше три пакети подій на жовтень, щоб провести цей місяць умиротворено, шалено або з розумом.

Пакет «Жовтень спокійний»

Imagine: Джон і Йоко

Де і коли?

Кінотеатр «Київ», 9 жовтня

Мережа «Планета кіно», 11 жовтня

До дня народження Джона Леннона покажуть їхню з Йоко Оно спільну режисерську роботу — фільм «Imagine» (1972). Там зафіксований процес створення однойменної платівки, з’являються Джордж Харрісон, Фред Астер і Енді Ворхол, є кадри зі студії та з акції «В ліжку за мир». Стрічку відновили з оригінальних матеріалів, тому і зображення, і звук будуть на рівні.

Відтворити відео
Фото з книги Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics, автор Євген Нікіфоров

Воркшоп з мозаїки від Soviet Mosaics in Ukraine

Де і коли? IZONE, 3 жовтня

Монументальні мозаїки починаються з малих. У цьому випадку — з фрагмента з голубом. Оригінал розташований на стіні колишнього Жовтневого кінотеатру в Лисичанську.

Зробити схожого (або як вийде) можна в IZONE на воркшопі. Подію проводять в рамках проекту Soviet Mosaics in Ukraine. Для участі треба зареєструватися і внести передплату.

Концерт Blooms Corda

Де і коли? Культурний центр «Печерськ», 28 жовтня

Гурт Blooms Corda записав новий альбом і скоро зіграє його в місці з особливою атмосферою — залі культурного центру «Печерськ», що відкрився в 1920-му.

Тизером концерту можна вважати пісню «Моя Каліфорнія», яку гурт зіграв у шоу Майкла Щура.

Відтворити відео

Пакет «Жовтень двіжовий»

Концерт Slaves

Де і коли? Atlas, 17 жовтня

Тут можна весело і спітніло поміситися в натовпі. Британські панки Slaves везуть у Київ свій новий альбом «Acts Of Fear And Love». Перший тут зустріли добре, мабуть, і новий зайде. 

Щоб підготуватися, вивчіть танець з кліпу на «Cut And Run».

Слава рейву!

Де і коли? Кінопавільйон на Вернадського, 19 жовтня

У Київ їдуть потужні й досвідчені електронні артисти. Це не новина, а привід піти й потанцювати. На вечірці «Слава рейву!» гратимуть Oliver Huntemann, David Carretta і Vitalic (це одна з іпостасей французького музиканта Паскаля Арбе-Ніколя).

Так що на Академмістечку нестимуться техно, диско, електро-хаус і ретро-мрії про космос.

Коло Дзиґи: Показ фільму «Турксиб» feat Bronnt Industries Kapital (UK)

Де і коли? Довженко-Центр, 4 жовтня

В циклі «Коло Дзиґи» показують відреставровані українські німі фільми з живим сучасним саундтреком. «Турксиб» — документальна стрічка 1929-го року про будівництво залізниці з Сибіру до Туркестану. Історію про те, як технічний прогрес приходить до середньоазійських пустель і бавовняних плантацій, озвучив британський інді-гурт Bronnt Industries Kapital. Перформанс уже відбувався у Києві й, кажуть, було дуже сильно.

Пакет «Жовтень розумний»

Фестиваль Next Sound

Де і коли? Closer, 6 жовтня

Концентрована добірка передової і несподіваної електронної музики. Гратимуть 15 світових і українських виконавців, буде багато живих виступів.

Атмосферності всьому додаватиме команда віджеїв і світлових дизайнерів Blck Box, які робили віжуали для Brave! Factory, Стрiчка, СХЕМА і Rhythm Büro. Декорації поєднають естетику стімпанку, кіберпанку й індастріалу.

Виставка «Курбас. Нові світи»

Де і коли? Мистецький Арсенал, з 17 жовтня до 2 грудня

Лесь Курбас творив у театрі шалені речі. Вже в 1920-х він використовував у виставах кінокліпи, створював ефект флешбеків, повторюючи уривки вже зіграних сцен, а «Мину Мазайло» ставив з футуристичними декораціями.

На виставці в Мистецькому Арсеналі покажуть костюми, ескізи, документальні фотографії, а ще макети сценографії й афіші, які передають привіт баухаузу.

Екскурсія в фільмофонд

Де і коли? Довженко-Центр, 27 жовтня

В архіві Довженко-Центру більш ніж 5000 стрічок. Як їх зберігають і реставрують можна бути дізнатися на екскурсії туди. Обіцяють показати плівкове фільмосховище, кінолабораторію, кабінети представників рідкісних професій. Участь — за реєстрацією.

Безпринципна добірка книг. 10 штук