Як голуб і поливалка рекламують симфонічний оркестр

Оксана Городівська
Оксана Городівська
7 Лютого, 2020

Що спільного в голуба, поливалки і міні-пилососа? Вони всі є на постерах базельської дизайн-студії Tristesse. І ці постери рекламують не що-небудь, а симфонічний оркестр.

Проєкт замовив Basel Sinfonietta, симфонічний оркестр, що бунтує проти конвенцій, вигадує сміливі програми та поєднує нову академічну музику, джаз, перформанс і мультимедіа. Їм захотілося стати виразними ще й візуально. Це проявилося і на їхньому сайті, і в серії анімованих афіш.

«Нашою ціллю було зробити фотографічні постери, в яких ти на перший погляд не очікуєш руху. До того ж, друковані версії цих зображень не мають страждати від того, що ці постери доступні також як рухомі картинки», — розказує Ґреґор Брандлі з дизайн-студії Tristesse виданню It’s Nice That

«Ми хотіли візуально підірвати інтелектуальний простір оркестру, щоб привернути увагу публіки, яка не є звичною аудиторією цієї музики. В постерах і брошурах ми не ховаємо рекламний контент за дизайном, навпаки — підкреслюємо і перебільшуємо його. В цьому ми орієнтувалися на плакати роздрібних торговців і пропагандистські постери 20-х». 

Особливу роль у постерах відіграють рамки, які дозволяють легко створювати адаптації для різних форматів, змінюючи їхню форму та колір. Дизайнери з Tristesse поєднали яскраві кольори, адаптивність і додавання руху, щоб афіші добре працювали в соцмережах і на маленьких екранах.  

Інші роботи дизайн-студії Tristesse можна подивитися на сайті чи в інстаграмі

Події лютого в Києві: космічний джаз і американське кіно