Projector запустив онлайн-проєкт Humanitarium. Що це?

Оксана Городівська
Оксана Городівська
22 Вересня, 2020

Школа Projector запустила освітній онлайн-проєкт — Humanitarium. Це курси та лекції з історії, культурології, філософії, соціології, мистецтвознавства тощо. Їхня ціль — дати системні гуманітарні знання та допомогти розвинути критичне мислення. Перші три курси «Історія дизайну», «Розуміння фотографії» та «Історія західного кіно» стартують вже наступного місяця.

Що кажуть засновники? 

«Ми намагаємось побудувати на основі Проджектора новий сучасний університет. А університет — це не тільки про прикладні навички (яких, на жаль, зараз так не вистачає українській вищій освіті), а і про міцну гуманітарну основу, що формує особистість та ерудицію людини. Спочатку ми придумали Humanitarium як частину майбутніх вищих програм. А потім вирішили виокремити їх як окремий публічний проєкт, що в майбутньому доповнить програми вищої освіти. Тому на курси Humanitarium запросили найкрутіших викладачів, у яких хотіли б вчитися самі», розповідає керівник і співзасновник Projector Олександр Трегуб.

 

«На мою думку, мати соціогуманітарний базис та вміти критично мислити -— важливо і для гуманітаріїв, і для технарів. Ми намагаємося зруйнувати стереотипне сприйняття humanities як нішевої галузі знань. Гуманітарні науки — це купа можливостей: розуміти світ навколо, мати власну думку, свідомо працювати та вчитися», — каже продюсерка освітніх програм Humanitarium Аліса Бучнєва.

Що буде на Humanitarium? 

Курси

Уже триває набір на перші три курси. Це:

Програма кожного з цих курсів розрахована на два місяці. Там будуть і лекції, і практичні завдання. Зокрема написання текстів і невеликих досліджень, найкращі з яких можуть бути опубліковані в нас на Привіт/media. 

 

Лекції

Також на Humanitarium можна послухати окремі лекції. Вартість кожної — 121 грн. Уже анонсовані три:

 

Бонус

На честь запуску Humanitarium влаштовують інтелектуальний рейв у «Хвильовому». 24 вересня один із кураторів Сергій Моргунов зіграє діджей-сет з уривками лекцій філософів. Планують зробити серію таких подій.

Повна торба книжок: 11 новинок на осінь