Ретро-хвиля. Зацініть постери Аарона Ловелла Дентона

Оксана Городівська
Оксана Городівська
27 Липня, 2020

Ілюстрації та дизайн Аарона Ловелла Дентона — це така тепла хвиля ностальгії. Навіть незрозуміло за чим, бо тут щось і від авангарду, і від гіппі, і з космічних 80-х. Але всі ці роботи об'єднує музика. Дентон створює арт для таких артистів, як Tame Impala, Devendra Banhart, Khruangbin, The War on Drugs, John Maus, Stereolab та інші.

Постер Аарона Лоуелла Дентона для Tame Impala

«Коли мені було 20 з чимось, я займався букінгом гуртів і їм були потрібні постери для подій. Оскільки не було кому це робити, я взявся робити їх сам, — розповідає Аарон Ловелл Дентон виданню AIGA Eye on Design. — Я вивчав історію мистецтва в університеті, але ніколи не мав наміру стати дизайнером. А потім незчувся, як це сталося». Він починав з постерів, а потім перейшов до артворків для альбомів та логотипів. 

Раніше Аарон надихався роботами Кандинського, Міро та Бріджит Райлі, але в новіших роботах перейшов до менш абстрактних композицій. «Мені подобається челендж передати ідею чи звук через конкретні образи. Також я більше поринув у типографіку. Я вбив собі в голову, що для кожного замовлення є шрифт, який йому судився. І якщо я зможу знайти його, все решта стане на свої місця. Принаймні так мені видається останнім часом», — розказує Аарон It’s Nice That.

Постери Аарона Ловелла Дентона (Aaron Lowell Denton)
Постери Аарона Ловелла Дентона (Aaron Lowell Denton)
Постери Аарона Ловелла Дентона (Aaron Lowell Denton)

Найбільш помітною роботою Аарона стала обкладинка до «Texas Sun», колаборації гурту Khruangbin і Леона Бріджеса. У день релізу її показували на Таймс Сквер. «Це простіший дизайн, ніж я роблю зазвичай, але він добре підходить до настрою музики. Це приємне нагадування, що іноді менше — це насправді більше». 

Що ж до ламповості робіт, то один з інструментів Дентона — використовувати відскановані сторінки зі старих книжок як тло. Він робить це, щоб створити текстуру. «Багато людей кажуть, що в моїх роботах є ретро-настрій, але це не те, чого я намагаюсь досягти. Коли я ріс, у мене не було доступу до музею, тому я дивився на мистецтво в книжках. Пам’ятаю, як побачив репродукцію Джаспера Джонса в книзі, надрукованій у 80-х, яка вже була вся покоцана й пожовкла. Я ніколи не бачив картин Джаспера Джонса в реальності, тому це й стало моїм сприйняттям. Мені подобається відчуття зображення, набуте з часом. Це естетика, яку я хочу відобразити в своїх роботах», — розповів Дентон AIGA Eye on Design. 

За роботами Аарона Ловелла Дентона можна слідкувати в нього на сайті або в інстаграмі.

Обкладинка міні-альбому «Texas Sun», Аарон Ловелл Дентон
Події липня. Що цікавого відбувається в Києві та онлайн?