Чек-лист простих і радісних справ у кліпі Yaeji

Оксана Городівська
Оксана Городівська
23 Березня, 2020

Корейсько-американська електронщиця Yaeji недавно випустила відео, яке нам усім зараз потрібне. Це така собі школа радощів простим повсякденним речам.

У трихвилинному відео анімована Yaeji і пес Вуфа (скорочено від Сабвуфер) прокидаються у спальних мішках посеред озера і розпочинають свої пригоди. Але вони не долають якісь небезпеки, а просто вчаться радіти малому: можливості прокидатися, готувати яєчню, пити воду і бути хорошим слухачем. В принципі, якраз те, що нам треба вчитися цінувати зараз.

Yaeji — Waking Up Down

Відтворити відео

Як робили цей кліп?

Yaeji сама створила ідею, частину ілюстрацій і персонажів для свого кліпу. В дитинстві вона дивилася «Сейлор Мун», потім перейшла до іншого аніме — «Великий Куш» (One Piece), «Кей-Он!» (K-On!), «Крейон Сінтян» (Crayon Shinchan) тощо. Тож ця естетика була їй близька.

Що ж до історії, то для Yaeji «Waking Up Down — це приємний досвід виконання базових речей у житті». У відео друзі допомагають одне одному легше і приємніше набувати здорових звичок. Yaeji і Вуфа зустрічають різних персонажів — рожевого хробака, шеф-кухаря з яйцем замість обличчя і стареньку Yaeji, що передає мудрість молодшій собі. 

Втілювати ідеї музикантці допомагали Studio Yotta і режисерка Енні Сін Жао. Сама Енні також долучалася до роботи над персонажами. Наприклад, вона поєднала макіяж дреґ-королеви Рубі Фокс і костюми 80-х для образу зеленоволосої королеви чек-листів. А для персонажа старенької Yaeji взяла натхнення від традиційних корейських суконь Ханбок і покемонів. 

Деталі про створення кліпу Yaeji шерить в себе в інстаграмі

Що малюють українські ілюстратори на карантині?