Masterskaya запускає цикл міні-фільмів про електронних артистів. Перший — про Monoconda

Оксана Городівська
Оксана Городівська
6 Серпня, 2020

Masterskaya запустила цикл міні-фільмів про електронних музикантів України — «За сценою». Першим героєм став київський музикант і саундпродюсер Саша Філоненко. Він — автор проєктів Monoconda, Aero Benin і Tape Flakes. У фільмі він, звісно, розповідає про музику, а ще катається на вєльчику по ранковому місту і грає лайв.

Відтворити відео

Про Monoconda

Цей проєкт Саша Філоненко заснував у 2018-му році. Першу частину дебютного альбому «Alphabet» він презентував лайвом у трамваї, що їде крізь ліс на Пущу-Водицю. Сам альбом також був записаний вживу з мінімальною кількістю редактури. 

У квітні 2020-го в Monoconda вийшов міні-альбом «Low Light», написаний вже під час карантину. Цим релізом Філоненко хотів зафіксувати момент, дивний стан, у якому опинився світ.

Про міні-фільм

«Ніщо не зрівняється з тим відчуттям, коли ти в студії чи на сцені й у тебе виходить так добре, що просто перехоплює дух, часом навіть сльози підступають», — каже Саша Філоненко. У фільмі він розповідає про те, як музика стала головним заняттям його життя, показує студійний і концертний сетап, пояснює, чому не варто робити зведення і мастеринг вдома, і ділиться спостереженнями про розвиток електронної сцени. А остання чверть фільму — це його домашній лайв. 

Про проєкт «За сценою»

У цьому проєкті Будинок культури Masterskaya заходить в гості до музикантів, щоб подивитися, як вони живуть, поговорити про побут і творчість. «Проєкт народився під час карантину — з’явилася суперможливість розкрити музиканта не тільки не сцені, але і поза нею — у нього вдома, в студії, в природному середовищі існування» — каже Катерина Кравченко, маркетинг-директорка Masterskaya.

Фільми будуть виходити кожні два тижні. Наступного героя анонсують незабаром.

Як встигнути все? Події серпня в Києві та онлайн