22 подарунки на зимові свята

Оксана Городівська
Оксана Городівська
17 Грудня, 2019

Різдвяна платівка Роббі Вільямса і квитки на концерт Dakh Daughters, арт-ігри для сім’ї та суперстильні новорічні прикраси. Ми зібрали різноманітну добірку подарунків під подушку, під ялинку і просто так.

Ялинкові прикраси від MAVA

Кому дарувати: тим, хто обожнює прикрашати ялинку

Ціна: 700-1000 грн за набір, але можна купити і поштучно

Новорічні прикраси з відсилками до традиційних українських орнаментів. З них можна зібрати різні набори — однотонні чи різнокольорові, з плоскими чи об’ємними іграшками, традиційними сніжинками чи абстрактними формами. 

Журнали від Readellion

Кому дарувати: естетам, що пишуть у блоконтах і нюхають книжки

Ціна: 230-640 грн 

В інтернет-магазині Readellion можна купити дуже естетичні й концептуальні журнали з різних країн. Наприклад, там є Fantastic Man, що переосмислює класичний формат «чоловічого журналу» (обкладинка — на головному віжуалі цієї статті). Чи видання FUKT про сучасну ілюстрацію та малювання. Номер Dazed, у якому розкривають таємницю одержимості образом ковбоя у сучасній культурі. Або випуск британського журналу Port, де пишуть про Едварда Нортона та Майю Гоук, а літературну рубрику курує Кілліан Мерфі

Readellion

Настільна арт-гра PictoricBox

Кому дарувати: любителям настільних ігор, особливо Dixit

Ціна: 999 грн

Дуже-дуже красива гра про візуальні асоціації. Ілюстратори клубу Pictoric намалювали для неї понад 100 карток з різними сюжетами. Гра розвиває уяву, підходить для різного віку і має прості правила (кілька варіантів на вибір гравців).

Різдвяні книжки від «Видавництва Старого Лева»

Кому дарувати: дітям, друзям, родичам

Ціни: від 100 до 300 грн

Тут є книжковий запас святкового настрою. Що ми радимо? Для дітей — історія про хлопчика, що попросив у Санти динозавра. Для старших — добірка з 19 розповідей українських письменників про те, яким різним буває Різдво. А для всіх разом — книга з різдвяними іграми. 

Платівки від Vinyla

Кому дарувати: друзям з програвачами

Вибрали кілька цьогорічних релізів і навіть один різдвяний: 

Книга «Знак. Українські товарні знаки 1960–1980-х років»

Кому дарувати: книжковим естетам, дизайнерам

Ціна: 580 грн

Новинка від видавництва IST Publishing. Це дослідження історії українського графічного дизайну часів відлиги, застою та перебудови. У книзі зібрані корпоративні знаки, зокрема багато робіт Володимира Побєдіна і харківської школи промграфіки. Дослідженням займався У,Н,А колектив (Уляна Биченкова, Ніка Кудінова, Альона Соломадіна).

Постери International Maritime Signal Flags

Кому дарувати: друзям

Ціна: 350 грн за один, 900 грн за серію з трьох

Київський графічний дизайнер і художник Саша Биченко випустив серію колекційних постерів на основі морських сигнальних прапорів. Це міжнародні знаки: кожен з них має своє значення і повідомляє, що відбувається з судном або які наміри в капітана. Автор вибрав три такі прапори і перетворив їх на плакати. 

Купити їх можна в книжковому корнері Щербенко Арт Центру (вони також надсилають Новою Поштою) та в галереї The Naked Room

Джейкоб Бенкс

Квитки на концерти 

Кому дарувати: всім 

Вибрали три зовсім різні концерти, що відбудуться в січні:

  • Різдво з Dakh Daughters. Гратимуть свої хіти та різдвяні мотиви у сучасній трактовці, кажуть, що будуть «пісні-ангелики» та «пісні-чортенята». Квитки — від 390 грн. 
  • Джазовий концерт Laura Marti & Jazz in Kiev Band. Колектив поєднує класичний джаз з гарячими ритмами Латинської Америки, нотками фанку, соулу і проникливим вокалом. Квитки — від 350 грн. 
  • Концерт Jacob Banks. Британський співак з густим баритоном представить свій дебютний альбом — Village. Квитки стартують від 890 грн. 

Арт-гра Naumenko Stories

Кому дарувати: всім

Ціна: великий набір (250 деталей) — 1500 грн, маленький (100 деталей) — 1200 грн. До кінця року діє знижка 10%

Це інтерактивна гра, в якій кожен стає художником. У наборі — залізна дощечка і ціла купа магнітних елементів різних форм і кольорів. З них можна складати що завгодно — відомі картини, казкові історії чи абстракції. Ви вже могли бачити гру в Мистецькому Арсеналі чи на виставці Соні Делоне. Придумала цей арт-конструктор художниця Олена Науменко.

NaumenkoStories

Онлайн-курси Культурного проекту

Кому дарувати: тому, хто любить вчитися, але не доходить на лекції

Ціна: 500-1500 грн

На сайті є різні курси про мистецтво, кіно, моду, філософію. Наші фаворити: 

За що дизайнери і архітектори люблять Баугауз