Гіпермаркет культури і 5 ідей, що там придбати

Оксана Городівська
Оксана Городівська
25 Січня, 2021

Запустився Гіпермаркет культури. Він дозволяє купувати, продавати, знаходити і промоутити культурні події та послуги з усієї країни. Як це працює? І які класні штуки можна там знайти? Розповідаємо.

Що таке Гіпермаркет культури?

Це онлайн-магазин культурних подій та послуг. Тут є пропозиції від культурних інституцій і креативних підприємців з різних куточків України. Уже зараз можна повчитися джазовим танцям, піти на екскурсію сквотами чи орендувати кінотеатр для показу з друзями. 

Обрати подію можна за містом, датою, категорією та форматом проведення. Є онлайн, офлайн і змішаний формат.

Сайт    Facebook    Instagram

Як це працює?

Для тих, хто хоче купити подію, все просто — заходиш, обираєш, купляєш.

А як розмістити власну пропозицію? В принципі, теж просто. Потрібно зареєструватися на платформі, а тоді вже викласти свій лот. Зробити це може будь-хто: представники музеїв, театрів, бібліотек, музичних гуртів, громадських організацій чи власних культурних ініціатив. 

На платформі можна отримати онлайн-консультацію. А ще там є відео про найкращі практики. Фахівці культурної сфери діляться підказками, як працювати з клієнтами, продавати музейні продукти, привертати увагу потенційних партнерів тощо. 

Що кажуть організатори?

Гіпермаркет культури запустила агенція Port.agency за підтримки House of Europe. Ось що кажуть автори проєкту: «Гіпермаркет також стане додатковою платформою для креативних підприємців, які зможуть продавати свої консультації та майстер-класи. Проєкт покликаний об’єднати ринок креативних послуг та надати творчим спеціалістам й інституціям більше можливостей під час пандемії та після».

Що вже можна купити? Ось 5 ідей

Фото: лекція «Татуювання як мистецтво. Традиція і сучасність»

Офлайн

Лекція «Татуювання як мистецтво. Традиція і сучасність»

Екскурс в тему оздоблення тіла фарбою, концепцію болю та краси, ритуальність, символіку і мистецьку цінність татуювання. Майстриня також демонструє на штучних матеріалах, як відбувається увесь процес. 

 

Приватний кінопоказ у KINO42

Можливість винайняти найменший у Києві кінотеатр (на 42 місця) і провести там приватний сеанс. Ви обираєте кіно, гостей, місця в залі, а ще маєте опцію бару з кавою та сидром. 

 

Індивідуальна консультація з техніки лінориту

Як створювати гравюри в техніці лінориту — розкажуть, покажуть і порадять, як краще втілити ваш задум. В майстерні є все необхідне обладнання та приклади робіт, з вас — ідеї та запитання.

Онлайн

Відеолекторій «Історія архітектури Львова від княжих часів до 1939 року»

Це курс історикині архітектури та мистецтва Тетяни Казанцевої. В ньому буде 8 лекцій, з яких ви навчитесь розрізняти архітектуру різних епох, легко впізнаєте сецесію і точно захочете дослідити місто за межами Площі Ринок

 

План мандрівки Стамбулом

Дар’я Криж — філологиня, експертка з турецької літератури початку ХХ століття та дослідниця Стамбулу. Вона радо поділиться знаннями про це місто і допоможе скласти захопливий маршрут.

Фото: відеолекторій «Історія архітектури Львова від княжих часів до 1939 року»
Що би ще такого подивитися?